Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe dreun voor Jong Ajax na fikse nederlaag tegen Excelsior

We zouden hier dolgraag iets willen schrijven over de goede prestaties van Jong Ajax, maar het loopt de laatste weken gewoon niet zo lekker bij de talentenploeg. Na eerder al een dreun in Volendam te hebben opgelopen, kregen de jonkies nu een tik te verwerken op bezoek bij Excelsior (5-1).

02 maart 2021 - 10:22
Excjaj800
We zien deze beelden dit seizoen net iets te vaak... © Pro Shots

Het is en blijft dit seizoen een beetje behelpen met Jong Ajax. Een selectie die contant wisselt, helpt natuurlijk niet mee aan betere prestaties. Maar toch, met jongens als Kenneth Taylor, Jurgen Ekkelenkamp, Naci Ünüvar en Lassina Traoré in de basis mag je wel wat meer verwachten.

Daarbij moeten we wel benoemen dat Jong Ajax tegen Excelsior ook gewoon een beetje pech had. Hoe gek het ook klinkt: tot de 2-0 waren de talenten eigenlijk de betere partij. Het lukte Jong Ajax alleen niet om de kansen af te maken, terwijl de thuisploeg juist heel effectief was. Zie statistieken ter illustratie.

Een 2-0-achterstand is niet fijn, maar biedt nog wel enig perspectief. Vraag dat maar aan FC Volendam, dat vorige week nog met 3-2 won van Jong Ajax. Toch lieten de talenten de koppies al snel hangen, waarna Excelsior een derde doelpunt maakte en de wedstrijd na ruim twintig minuten al was gespeeld.

Mitchell van der Gaag greep nog voor rust in door Christian Rasmussen en Rio Hillen naar de kant te halen, maar het kwaad was natuurlijk al lang geschied. Ook de rake pingel van Taylor mocht niet meer baten. Nadat Excelsior vlak voor tijd nog even aanzette, was de 5-1-nederlaag een feit.

Wederom geen zege voor Jong Ajax dus, waardoor het weer een plaatsje zakt op de ranglijst (twaalfde). Wellicht weten de talenten volgende week wel een driepunter te scoren, want dan komt hekkensluiter FC Den Bosch op bezoek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >