Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie speelden voor zowel Ajax als sc Heerenveen?

Ons aller Ajax gaat zondag op bezoek bij sc Heerenveen. Dat feit inspireerde ons tot een kakelverse quiz. Kun jij alle voetballers noemen die minuten maakten in zowel het eerste elftal van Heerenveen als dat van Ajax?

09 maart 2023 - 09:00
Quiz Heeaja 1200
Deze spits is een van de goede antwoorden. © Pro Shots

Oh jazeker, er zijn door de jaren heen flink wat kruisbestuivingen geweest tussen de Friezen en de Amsterdammers. Toch zoeken we louter spelers die ook echt minuten maakten in het eerste elftal. En dan hebben we het over officiële wedstrijden.

Om die reden hoef je Kik Pierie bijvoorbeeld al niet in te vullen. Hij speelde alleen oefenpotjes voor Ajax 1 en moest het verder doen met minuten bij Jong Ajax. Ook Luciano Narsingh hoef je niet in te kloppen, want als jeugdspeler haalde hij het eerste elftal van Ajax niet.

Toch zijn er nog zat spelers over, hoor. Pfoe! Begin bijvoorbeeld maar bij de aanvaller op de foto hierboven. Hij kwam in 1997 naar Ajax, maar werd toch vooral als invaller gebruikt. Weet jij zijn naam al? Laten we zeggen dat hij het net in Heerenveen vaker vond.

Hoe dan ook, je hebt tien minuten voor alle namen. Zet 'm op!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >