Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zolang Martínez ‘voorzichtig’ natrapt is het volgens de regels geel…

Er waren flink wat warme harten te bespeuren tijdens PSV - Ajax (1-1) en zo was er ook een momentje tussen Lisandro Martínez en Eran Zahavi. De spits van PSV trapte pesterig een balletje weg en toen opende Slagerij Martínez voorzichtig de deuren.

01 maart 2021 - 12:15
Martinez 1200
Veranderde regels of niet, Martínez moet niet natrappen. © Pro Shots

Met de nadruk op ‘voorzichtig’, want Martínez plantte na het wegtrappen van de bal door Zahavi opzichtig zijn noppen op de enkel van de PSV-aanvaller. Onwijs dom natuurlijk, want voor zulke geintjes kun je zomaar de rode kaart uitgeserveerd krijgen.

Maar ja, de regels voor natrappen zijn alweer een poosje veranderd. Natrappen is niet meer per definitie rood. Het moet allemaal buitensporig zijn, wil het de rode kaart opleveren. Zo kwamen Nico Tagliafico, Edson Álvarez en Antony ook al een aantal keer goed weg.

Bij ESPN gaf scheidsrechtersbaas van de KNVB, Dick van Egmond, nog maar eens tekst en uitleg: “Dit is tegenwoordig volgens de regels geel, als het geen stampen op de voet is of met kracht op het been stampen. Geel had hier echter zeker op zijn plaats geweest.”

Scheidsrechter Danny Makkelie was de dommige actie van Martínez sowieso volledig ontgaan. De arbiter gaf Zahavi wel geel voor spelbederf, maar spaarde de Ajacied. VAR Jochem Kamphuis had kunnen ingrijpen als hij het rood vond, maar volgens de regels is dit dus geel en dan kan de VAR weer niks doen.

Het is allemaal tamelijk vaag en wie bepaalt wat buitensporig natrappen is of niet? Ja, de scheids en de VAR dus, maar het gebied is nogal grijs en de volgende keer heeft Martínez wél pech. Laten we zeggen dat we de nijdigheid in het PSV-kamp op dit punt wel kunnen begrijpen.

Van Egmond kon er verder niks over kwijt en herhaalde nog maar eens wat de regels tegenwoordig zijn: “Als natrappen niet met veel kracht gebeurt, dan is een gele kaart hier het maximum voor.”

Dit gaat echt nog veel gedoe opleveren op de velden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >