Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life special 1971: voor het eerst de beste van Europa

Ajax zette zich rotsvast op de Europese voetbalkaart met een selectie eigengereide en getalenteerde voetballers én de dwingende hand van trainer Rinus Michels. In juni 1971 werd op het Londense Wembley de eerste Europa Cup gewonnen. Amsterdam stond volledig op z’n kop.

22 april 2021 - 12:05

De historische reeks wedstrijden van alweer een halve eeuw geleden was het resultaat van Amsterdamse bravoure (Sjaak Swart, Piet Keizer, Johan Cruijff), én keihard werken met technisch vernuft (Johan Neeskens, Ruud Krol, Gerrie Mühren).

Mannen als Heinz Stuy, Wim Suurbier en aanvoerder Velibor Vasovic gaven defensief amper wat weg. Een unieke Ajaxselectie bleef de seizoenen die volgden de beste van Europa, van de wereld zelfs.

Speciaal voor onze leden maakten we met uitgeverij Kick over het wonderseizoen 1970/1971 een unieke editie van Ajax Life. Hoofdrolspelers Stuy (drie Europese finales op rij de nul als keeper) en mister Ajax Swart (aangever én maker van talloze Ajaxgoals) kregen het eerste exemplaar van de special overhandigd.

Op de heilige grond van het Olympisch stadion, waar een lange stoet Europese tegenstanders in die tijd op een nederlaag werden getrakteerd.

De special valt vanaf vrijdag 23 april bij onze leden op de deurmat!

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan! Voor een kennnismakingslidmaatschap betaal je nu slechts een tientje euro.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >