Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax sluit seizoen af met uitzege op Vitesse en dit valt op

Het seizoen zit erop! Ajax heeft deze voetbaljaargang afgesloten met een 1-3-overwinning op bezoek bij Vitesse. Het was een bizar seizoen, waar de kampioen in ieder geval goed afscheid van heeft genomen. Dit viel ons op terwijl Ajax won in Gelredome.

16 mei 2021 - 16:18
Vitajaverslag800 1
Het zit er alweer op, Ajacieden... © Pro Shots

Wéér een erehaag
Zo is er de ene week flink wat gedoe over een erehaag en zo worden er de andere week plots twee erehagen voor je gemaakt. Het kan verkeren in het leven van een kampioen, zeg maar. Feyenoord zag het voorafgaand aan de klassieker niet zitten om in een rijtje te klappen voor de rivaal, maar VVV-Venlo liet zien dat de Limburgse mentaliteit toch net even anders is dan de Rotterdamse. 

Alsof één erehaag niet genoeg was, deed Vitesse er nog een schepje bovenop. Ook de Arnhemmers toonden respect voor de kampioen door bij de opkomst voor ze te klappen. Aan het einde van de rij zagen we Remko Pasveer staan met een grote bos bloemen, bestemd voor zijn aanstaande teamgenoot Dusan Tadic.

Honderd!
Ajax mocht dan al lang en breed kampioen zijn geworden, maar er waren tegen Vitesse best nog wel wat leuke dingen om voor te spelen. Een puntenrecord, het aantal verschillende doelpuntenmakers, de Ajacied van het Jaar én het bereiken van de magische grens van honderd doelpunten in één seizoen.

De kampioen had voorafgaand aan het duel in Arnhem nog maar één treffer nodig om deze mijlpaal te bereiken, maar eenmaal tijdens de wedstrijd lag de bal al binnen het kwartier in het netje. Sébastien Haller kreeg de honderdste treffer op zijn naam, nadat hij aan het einde stond van een fraaie aanval.

Onbedoelde assist van Kudus
Honderd doelpunten is natuurlijk mooi, maar waarom zou je dat aantal niet nog verder uitbreiden? Dat is dan ook precies wat Ajax op slag van rust deed. Antony kreeg de bal na wat gerommel voor zijn voeten, waarna het slechts een kwestie van binnentikken was. Het zal niet het moeilijkste doelpunt uit zijn carrière zijn geweest.

De Ajacieden leken met een 2-0-voorsprong te gaan rusten, ware het niet dat Kudus besloot om de thuisploeg een handje te helpen. De Ghanees kopte een lange bal onbedoeld door, waardoor hij Loïs Openda zo op Maarten Stekelenburg afstuurde. Ook Perr Schuurs wist de treffer niet meer te voorkomen.

Centrale duo helpt Ajax aan derde treffer
Het was een beetje behelpen in de tweede helft. De frisheid was er bij beide ploegen uit, het tempo lag veel te laag en de slordigheid sloop erin. Des te verrassender was de plotselinge derde treffer van Ajax. Een corner werd via de hak van Schuurs verlengd, waarna Martínez het laatste tikje gaf. Een coproductie tussen de twee centrale verdedigers dus.

Vitesse kreeg daarna nog wel wat kansen, maar Ajax stapte uiteindelijk als winnaar van het veld. Zo werden er op de laatste speeldag nog drie punten bijgeschreven, evenaarde Ajax het puntenrecord van PSV (88) en werd het seizoen met een goed gevoel afgesloten.

Fijne vakantie, Ajacieden!

Vergeet niet te stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd, want jouw stem kan zomaar doorslaggevend zijn in het eindklassement. Dus hup, stemmen maarrr!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >