Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen haakt af in titelstrijd na nederlaag bij FC Twente

Er gaat een streep door een nieuwe kampioensschaal voor Ajax Vrouwen. De Amsterdames gingen vrijdagavond met 1-0 onderuit op bezoek bij FC Twente. De ploeg van Danny Schenkel ziet de concurrentie daardoor steeds verder weglopen.

14 mei 2021 - 21:50
Ajavtwev800 1
Het werd een pijnlijke avond in Enschede... © Pro Shots

Twente-uit was voor Ajax Vrouwen een do-or-die-wedstrijd. Aanhaken of afhaken, dat werk. De ploeg van Schenkel stond voorafgaand aan het duel met de Tukkers drie punten achter op PSV en vier op Twente. Om de titelstrijd nog enigszins spannend te maken, moest er in Enschede koste wat het kost worden gewonnen.

Ajax Vrouwen begon dan ook fel aan het duel. De Amsterdames zaten er bovenop en dachten maar aan één ding: aanvallen. Stefanie van der Gragt was al snel dichtbij de openingstreffer, maar de redding van de Twentse doelvrouw bleek net zo mooi als de volley van de aanvoerster.  

Ondanks het overwicht van de Ajacieden was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. De Ajaxdefensie stond te slapen bij een voorzet, waarna Renate Jansen vogelvrij kon binnenwerken. Het was op dat moment in de wedstrijd tegen de verhoudingen in. Maar ja, als je zelf de kansen niet afmaakt…

Na rust verloor Ajax Vrouwen de grip op het duel. Twente kwam steeds vaker in de buurt van het Ajaxdoel, terwijl de bezoeksters nog maar weinig creëerden. De tegentreffer leek er flink in te hebben gehakt, want de overtuiging glipte zichtbaar weg bij de ploeg van Schenkel. 

De trainer probeerde met aanvallende wissels nog wel wat te forceren, maar het mocht niet meer baten. Zo ging Ajax Vrouwen dus uiteindelijk met 1-0 – en tien man na rood van Samantha van Diemen – onderuit in Enschede, waardoor het definitief afhaakt in de titelrace.

De Amsterdames spelen dit seizoen nog wel tegen PSV en ADO Den Haag, maar meer dan een tweede plek zit er niet in.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >