Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arbiter Vink over 15 mei: ‘Ik heb dit later nooit meer meegemaakt’

In de vierde podcastaflevering over de derde ster horen we wat de impact van 15 mei 2011 was op de leidsman van die dag, Pieter Vink. Verder praten we met de eerste FC Twente-supporter die het uitvak betrad en dacht: shit, hier is niks te halen vandaag…

13 mei 2021 - 11:44
Vink1200
Vink had kippenvel tijdens het kampioensduel in de Arena. © Pro Shots

Vink floot zestien jaar op het hoogste niveau en Ajax - FC Twente heeft een zeer speciale plaats in die reeks wedstrijden. “Een hoogtepunt uit mijn carrière. Dit was echt iets heel bijzonders,” zo vertelt de arbiter in de vierde aflevering van onze speciale podcastserie over de derde ster. 

Het mooiste compliment dat we hem als scheidsrechter kunnen maken: hij was amper zichtbaar tijdens het knetterende duel. En dat in een wedstrijd waarin alles werd beslist. Vink: “De andere toparbiters van toen, ik ben zo arrogant te zeggen dat ik daar ook bij hoorde, kwamen allemaal uit het Twentse. Dat werd door de media aardig opgeblazen. Zij mochten hem niet krijgen, wat een belachelijke regel is. Ze zijn zo objectief als maar kan.”

Niet Kevin Blom, die de KNVB-bekerfinale tussen de twee ploegen dat seizoen floot, maar Vink kreeg het kampioensduel toegewezen. Teruggaan naar dat moment maakt wat los bij hem. “Als je dit nu zegt, krijg ik weer helemaal kippenvel... Er vond altijd dat er mooiere stadions qua ambiance waren, maar dit veranderde heel mijn mening over de Arena en over het Ajaxpubliek.”

“Vanaf minuut één, als je dat publiek hoorde, het zingen de Hazes-nummers, je kent ze allemaal. Ja, dit was iets heel bijzonders. Ik heb dit later nooit meer meegemaakt.”

Twente-supporter Hans van Kooten had ook nooit zoiets meegemaakt. Hij vertelt als eerste op het uitvak te komen, waarna de moed hem in de schoenen zonk. De Arena was een vijftigduizendkoppig monster geworden, klaar om alles te geven voor de schaal.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >