Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Vitesse - Ajax

Zondag alweer de laatste tegen Vitesse... Als kampioen naar het Gelredome afreizen is best relaxed, maar staat er nog wat op het spel? Ja, altijd! Records, de eer, de stad, de trots én goed afscheid nemen van een bizar seizoen, met vooral lege tribunes.

15 mei 2021 - 11:08
Driedingenvituit800
Vorig seizoen eindigde Vitesse-uit in 2-2. © Pro Shots

Ook in Arnhem vervroegde vakanties
Erik ten Hag stuurde Nico Tagliafico en Edson Álvarez eerder op vakantie. En wellicht kan Antony ook al gaan cruisen, want hij is geselecteerd voor het Olympisch elftal van Brazilië. In Arnhem dachten ze: dat kunnen wij net zo goed. Trainer Tomas Letsch heeft de Deen Jacob Rasmussen en de Slowaak Matúš Bero vrijaf gegeven.  

Maximilian Wittek mag waarschijnlijk ook aan z’n fietsvakantie richting de Duitse grens beginnen. Letsch wil wel graag winnen, maar doet noodgedwongen aanpassingen. “De vermoeidheid zit diep in de groep, daarom krijgen er spelers rust. Maar we pakken de wedstrijd wel serieus aan. Er moet gewoon een goed elftal staan. Met Ajax komt de landskampioen op bezoek.”

Na het dolle feest in Arnhem – de ploeg verzekerde zich van plek vier en dus Europees voetbal – is het echter maar de vraag hoe serieus Vitesse aan de aftrap staat.

Honderd goals klinkt gewoon lekker
We zeiden het al eerder: Ajax moet altijd gaan voor de eer, de trots en de stad. De magische grens van honderd doelpunten (nu nog 99) kan eveneens een stimulans zijn, net zoals het komen tot 21 verschillende doelpuntenmakers in één seizoen (schieten, Oussama!) en de evenaring van het puntentotaal (maximaal 88). 

De club heeft de straf voor de rode kaart van Kenneth Taylor tegen VVV-Venlo (3-1) geaccepteerd en zijn seizoen is dus klaar. Jong Ajax was trouwens al uitgevoetbald. Met één duel schorsing moet de jonge talentvolle middenvelder zich richten op het seizoen 2021/2022.

De vraag is dus wie Ten Hag in Arnhem de kans geeft om zich te bewijzen. Geef na het lezen van onze voorbeschouwing vooral jouw mening in Ten Hags elf!

Prijzen, prijzen, prijzen
De dubbel winnen is natuurlijk fijn voor de club, voor de supporters en voor alle Ajacieden. Toch zijn er nog twee trofeeën uit te reiken na Vitesse - Ajax. De technische staf bepaalt in de bus van Arnhem naar Amsterdam welke speler het Talent van het Jaar wordt en dus de Marco van Basten-trofee krijgt.

De titel Ajacied van het Jaar is daarentegen aan jullie! Davy Klaassen (35 punten) en Dusan Tadic (34 punten) gaan nek-aan-nek in het eindklassement, dus Vitesse uit is beslissend. Stemmen kan na het affluiten tot één uur na de wedstrijd. Ondanks dat de huidige cijfers 34 en 35 eigenlijk heel symbolisch zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >