Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax sluit seizoen niet in ‘stijl’ af met winst op Telstar

De jonge talenten van Mitchell van der Gaag hebben in het laatste duel van dit seizoen met 1-2 gewonnen van Telstar. In Velsen-Zuid was dat eigenlijk een trendbreuk in een moeizaam seizoen. Jong Ajax eindigt als zestiende.

12 mei 2021 - 22:56
Jongajaxtelstar1200
Hop, de tweede van Jong Ajax gaat erin. © Pro Shots

De Velzenaren hadden een mooi afscheidsduel in gedachten voor Telstar-coryfee Frank Korpershoek, al vanaf 2006 voetballend bij de club. Toen hij al na dertig minuten een publiekswissel kreeg, had de thuisploeg al enorm veel kansen gemist. Korpershoek is voor liefhebbers als trainer op sportpark De Toekomst te bewonderen, als dat straks weer kan, en zo.

De jongens van Van der Gaag konden daar heel weinig tegenover stellen, totdat voor rust Kian Fitz-Jim weg was op links. De kans werd benut door Ammourricho van Axel Dongen, die zijn eerste treffer in het betaald voetbal maakte. De mannen van Telstar klaagden steen en been bij de arbitrage, maar de stand bleef op het scorebord. Of de mandjes werden gebruikt, is ons onbekend.

De gelijkmaker van de ploeg uit Velsen was meer dan verdiend, maar uiteindelijk ging Jong Ajax er met de winst vandoor. Liam van Gelderen gleed op fraaie wijze een assist van Enric Llansana achter de verbouwereerde keeper Jasper Schendelaar. Deze goal bleek de laatste van de avond in het BUKO-stadion.

De 1-2-overwinning is bijna opvallend in een moeizaam seizoen, waarin Jong Ajax bijna elk duel letterlijk heel jong was. Grote talenten als Brian Brobbey, Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp deden vaak niet mee, omdat ze bij het eerste elftal zaten. Beloften als Sontje Hansen en Naci Ünüvar konden door vormverlies of blessures de grote belofte niet inlossen.

Een bleke zestiende stek in de eindrangschikking in de Keuken Kampioen Divisie is dan het logische gevolg, waarbij het doel van Jong Ajax onverminderd blijft om talenten af te leveren aan Ajax 1. Zo bezien zijn Jurriën Timber en Devyne Rensch in ieder geval qua leeftijd de jongens uit de opleiding die dit jaar wél definitief de stap hebben gezet naar Ajax 1, maar vooral op eigen kracht.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >