Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem de Jong bracht de Arena in extase: dit is de beslissing!

In alweer de laatste aflevering van onze podcastspecial over de derde ster hoor je – precies tien jaar na dato – twee belangrijke gasten over die magische 15de mei. Capo en aanjager Dani van Vak410 en Siem de Jong, de grote held met twee treffers.

15 mei 2021 - 12:27
Twentesiem1200
Siem scoort de beslissende en vliegt weg. © AFC Ajax/Gerard van Hees

“Is dit de beslissing? Dit is de beslissing!” Het zijn de woorden van de helaas veel te vroeg overleden commentator Ron de Rijk. Hij zag vanaf de twee ring op de perstribune in de Arena dat Siem naar de hoek links op het veld aan de Zuidkant rende, in extase na zijn tweede doelpunt. De schaal was binnen, de derde ster was een feit. Het hele stadion schreeuwde, huilde en stuiterde van blijdschap. Vak410 ontplofte.

De doelpuntenmaker reageert vrij rustig, tien jaar na dato. “Ik denk niet dat het voor mij veel specialer zou kunnen worden dan dat,” zegt De Jong. “Zeker na die 3-1 was er een gevoel van blijdschap dat we het hadden geflikt.”

“Tijden de warming up was de sfeer al heel speciaal. Het stadion zat al aardig vol, met veel meer geluid dan normaal. Het was heel bijzonder zo de warming up in te gaan voor deze wedstrijd.”

Verslaggever De Rijk zag dat Vak410 de supporters in de juiste stemming bracht en hield. “Het stadion schud letterlijk op zijn grondvesten,” riep hij verwonderd in zijn microfoon. Aanmoedigen van supporters in de Arena én op de uitvakken beginnen bijna altijd bij één man, Dani.

“Eindelijk, magisch, ontlading, ongelofelijk… Heel intens, vol emotie,” zo omschrijft de aanjager van Vak410 die dag. “Een dag waar we jaren naar hebben uitgekeken.”

Sfeer breng je niet zomaar. Die maak je. En dat is hard werken. Ook de tifo-actie op het vak was daar een voorbeeld van. “Dat was een unieke sfeeractie. Vak410 behoorde toen tot de top van Nederland qua tifo,” aldus Dani.

“De doeken waren tot in de kleinste details vervaardigd. “Sommigen tekenen voor even, Ultra’s voor het leven, zo stond het geschreven op het balustradedoek.”

Dat en meer over de sfeeractie, de voorbereidingen én hoe doelpuntenmaker Siem 15 mei 2011 beleefde, hoor je in de laatste podcast derde ster.

En als extraatje iets speciaals! Voor het beslissende duel toonde de technische staf aan de spelers een video, gemaakt door Michele Santoni, de video-analist van toen:

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >