Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporter Red sliep nacht voor behalen derde ster stiekem in Arena!

Daar is-ie hoor, aflevering twee uit onze Ajax Life Podcastserie over de derde ster. Dit keer een geweldig verhaal. Maar echt! We spreken met supporter Red, spandoekmaker van VAK410. Hij dreigde de climax op die magische 15 mei te gaan missen, maar hij verzon een list…

11 mei 2021 - 13:01
Podcastserie 1200
Hier wilde Red niks van missen. Snappen we! © Pro Shots

Heb je het over 15 mei 2011? Dan begin je als Ajacied direct te glunderen. Het is een mythische dag in de geschiedenis van de club. Over een paar dagen is het alweer tien jaar geleden en dus vieren we het jubileum met een speciale Ajax Life Podcastserie.

Voor supporters was het een dag die je in het stadion moest beleven. Zo was het ook voor Red. Er was echter één probleem: hij had geen kaartje...

“Het zou een prachtige dag worden en ik moest erbij zijn. Ik had niet altijd geld over, integendeel. Ik kon aan het begin van het seizoen dus geen seizoenkaart betalen. Ik koos ook liever voor Europese uitduels. We maakten dat seizoen heel veel spandoeken voor Vak 410. Ik was vaker in het stadion voor het maken van doeken dan voor wedstrijden.”

Red probeerde nog wel een kaartje te bemachtigen, maar duidelijk was dat het zowat onmogelijk was er eentje te krijgen. Ja, voor de prijs van twee keer een seizoenkaart misschien. “Ik moest er toch bij zijn. Het was geen optie er niet bij te zijn. Ik ging dus voor plan B en dat was mezelf een dag voor het duel in het stadion laten opsluiten en er blijven slapen.”

Als één van de doekenmakers had ook Red toegang tot een opslaghok op het parkeerdek rond de tribunes. Daar werden alle spandoeken en spuitbussen opgeslagen. Er stond ook een koelkastje met bier en een tosti-apparaat. Red besloot: hier ga ik slapen. “Deze wedstrijd zou ik niet missen, dat stond vast.”

Hoe lang hij er zat? 23 uur! En dat ware lange uren… “Ik viel na een paar biertjes en het lezen van een Ajax Life in slaap, maar was nog voor middennacht wakker. Niet meer geslapen. Er lag veel stof en daar kreeg ik onwijze jeuk van. Ik lag er niet heel erg op mijn gemak. Dacht ook een paar keer dat ik betrapt zou worden. Op honderd meter van de middenstip, haha!”

Rond 13.05 uur op matchday ontsnapte Red uit zijn schuilplaats. Hij liep over het parkeerdek waar hij niet mocht zijn, maar dat wist verder niemand. Via mensen van de catering kwam hij uiteindelijk in het trappenhuis richting de tribune, maar of hij zijn vrienden op het vak ook wist te vinden…?

Luister snel naar deze toffe podcast en je komt er snel genoeg achter. Wat een verhaal!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >