Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij met Go Ahead en Cambuur, maar niet met extra kunstgrasveld

Er zijn deze speelronde weer wat zaken duidelijk geworden over de competitie van volgend seizoen. We nemen sowieso afscheid van ADO Den Haag en VVV-Venlo, terwijl sc Cambuur en Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie. Volgens Erik ten Hag twee mooie aanwinsten, maar het Friese kunstgras blijft een dingetje…

14 mei 2021 - 09:36
Promovendi800
Klaassen weet hoe het is om tegen Cambuur te voetballen. © Pro Shots

Het was onderin de eredivisie onwijs spannend, maar één speelronde voor het einde van de competitie is het doek dan toch gevallen voor ADO en VVV. De Hagenezen verloren van concurrent Willem II (1-4), terwijl Ajax de Venlonaren de das omdeed (3-1). Willem II en FC Emmen mogen nu gaan uitmaken wie er nacompetitie moet spelen.

Voor de twee degradanten krijgen we uiteraard ook weer twee clubs terug. Ajax neemt het vanaf volgend seizoen op tegen sc Cambuur en Go Ahead Eagles. De club uit Leeuwarden was al lang en breed kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl ‘Kowet’ verrassend profiteerde van het puntverlies van De Graafschap.

Twee prima aanwinsten voor de eredivisie, zo liet Ten Hag weten op de persbabbel na afloop van VVV-thuis. “De promotie van Go Ahead vind ik geweldig natuurlijk, zeker gezien mijn verleden daar. Ik vind het ook echt meer dan terecht. Ik vind het beide verdiende winnaars van de Keuken Kampioen Divisie.”

We gaan aankomend seizoen ongetwijfeld veel horen over ‘het wonder van De Adelaarshorst’ en ‘de magie aan de Vetkampstraat’, want het stadion van Kowet wordt nou eenmaal vaak geromantiseerd. Maar de Eagles hebben tenminste wel een echte grasmat liggen, iets wat Cambuur (nog) niet kan zeggen.

“Ik hoop dat Cambuur heel snel een grasveld krijgt,” aldus Ten Hag. “Dat is toch wel een puntje wat niet in hun voordeel spreekt. Voetbal in de eredivisie hoort echt niet op kunstgras. Ik hoop dat Cambuur en de andere clubs in de eredivisie heel snel switchen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >