Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorselectie EK telt vijf Ajacieden, Timber zit erbij

Jurriën Timber behoort tot de voorlopige EK-selectie van Frank de Boer. Ook Daley Blind staat op de lijst met 34 namen. Uiterlijk 1 juni moet de bondscoach zijn definitieve lijst inleveren bij de Uefa.

14 mei 2021 - 13:24
Timberoranje1200
Toen nog onder 17, nu met de grote jongens op het EK? © Pro Shots

In totaal staan er vijf Ajacieden op de voorlopige lijst. Naast bovenstaand Ajaxduo zijn ook Davy Klaassen, Maarten Stekelenburg en Ryan Gravenberch onderdeel van de voorlopige voorkeur van De Boer.

De spelers stromen in de voorbereiding op de eindronde gefaseerd in. Zo gaat de technische staf van Oranje vanaf maandag 24 mei tot en met woensdag 26 mei aan de slag met een kleine groep spelers die geen clubverplichtingen meer heeft. De Ajacieden zijn daar allemaal bij, alleen met Blind wordt nog overlegd over het instroommoment.

Deze groep traint gedeeltelijk samen met de Jong Oranjeselectie, die zich in Zeist voorbereidt op de finaleronde van het EK onder 21. In de voorselectie van de talentenploeg zien we Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Devyne Rensch, Jurgen Ekkelenkamp en Brian Brobbey terug. 

De bondscoach maakt op woensdag 26 mei bekend welke spelers deel uitmaken van zijn selectie voor het 'grote' EK. De definitieve groep telt (maximaal) zesentwintig spelers – waaronder tenminste drie keepers – en moet uiterlijk dinsdag 1 juni bij de Uefa worden ingeleverd. 

Vrijdag 28 mei verzamelen staf en spelers in Zeist, om vervolgens een dag later te vertrekken naar het Portugese Lagos voor deel twee van het trainingskamp. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >