Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet soms te ongeduldige ploeg: ‘Moeten we voor waken’

Waar het Ajax tijdens Europese uitwedstrijden bijna altijd goed afgaat, daar hebben de Ajacieden in eigen huis vaak meer moeite met de tegenstander. Erik ten Hag denkt dat zijn ploeg op vertrouwde bodem wat geduldiger moet zijn, anders krijg je zomaar eens de deksel op de neus.

27 september 2021 - 16:10
Thbesiktas800
Ajax is volgens Ten Hag nog altijd groeiende. © Pro Shots

Als we naar de laatste negen Europese uitduels kijken, zien we dat Ajax er daar vijf van heeft gewonnen. In de eigen Johan Cruijff Arena won Ajax vier keer, waarvan we er ééntje stiekem niet meetellen (uitschakeling tegen Getafe). In de eredivisie zien we bijna geen verschil tussen uit- en thuisduels, maar Europees presteert Ajax op vreemde bodem dus beter.

Hoe dat komt? Daley Blind had er tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Besiktas JK geen antwoord op, terwijl zijn trainer juist wel een verklaring had voor het verschil in resultaten. “Een tegenstander speelt in eigen huis opener, waardoor er voor ons meer ruimte ontstaat,” aldus Ten Hag. 

Ploegen die in de Johan Cruijff Arena op bezoek komen, hebben vaker de neiging om compacter te spelen. Ajax moet daar soms beter mee omgaan, zo vindt Ten Hag. “Thuis zijn we misschien wat te ongeduldig. We moeten ons realiseren dat een gelijkspel ook een goed resultaat is.”

Aanbevolen
Weetjes over Ajax' tegenstander Besiktas

Het zit nou eenmaal in het DNA van Ajax om te blijven jagen op meer. Meer aanvallen, meer punten en meer treffers. Gedragen door de geweldige ambiance wordt de ploeg naar voren gestuwd. Ten Hag denkt dat het goed is als er af ten toe iets meer op de rem wordt getrapt. “Anders krijg je ook wel eens de deksel op de neus. Daar moeten we voor waken.” 

Ajax is in ieder geval goed in vorm, al gaat Blind niet te veel mee in die hosannastemming. Dat deed hij immers ook niet toen het aan het begin van het seizoen wat stroever ging. “We hebben onszelf niets laten aanpraten. We zijn stoïcijns doorgegaan en nooit in paniek geraakt over een vorm die we zogenaamd wel of niet hadden.”

Ten Hag sluit zich daarbij aan, om tevens toe te voegen dat Ajax nog altijd groeiende is en daar juist deze topduels voor nodig heeft. “Je bent nooit vanaf het begin in topvorm. Dat zijn we nu ook nog niet, want de grote uitdagingen moeten nog komen. Zodra we grotere wedstrijden spelen, gaat de ploeg ook groeien. We hebben veel vertrouwen in dat proces.”

Aanbevolen
Grote drukte verwacht bij Ajax - Besiktas, stadion open om 16.45 uur

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >