Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gekoppeld aan Vitesse in kwartfinale KNVB-beker

De volgende tegenstander in het KNVB-bekertoernooi is bekend! Nadat Ajax twee keer werd gekoppeld aan een amateurploeg, krijgt het nu bezoek van een eredivisionist. Vitesse is op 8, 9 of 10 februari de tegenstander in de kwartfinale.

22 januari 2022 - 22:44
Kwartfinalevitesse800
Ajax won eerder dit seizoen met 5-0 van Vitesse. © Pro Shots

Waar Ajax het in de vorige bekerrondes nog opnam tegen de amateurs van BVV Barendrecht (4-0) en Excelsior Maassluis (9-0), daar krijgt het met Vitesse een zwaardere tegenstander op bezoek. De ploeg uit Arnhem schakelde op hun beurt Sparta en DVS '33 Ermelo uit.

In de kwartfinales treedt Ajax wederom aan in eigen huis. De speeldatum wordt dinsdag 8, woensdag 9 of donderdag 10 februari. Aangezien de zondag ervoor Heracles-thuis en de zondag erna FC Twente-thuis staat gepland, gokken we dat het de woensdag of donderdag wordt. Daarover horen we later meer.

We willen nog niet op de muziek vooruitlopen, maar het zou zomaar kunnen dat we tijdens het volgende bekerduel weer publiek in de Johan Cruijff Arena zien. Tenminste, als het OMT-advies wordt overgenomen en de stadions na 25 januari weer (deels) opengaan. Het wordt met drie thuisduels in zeven dagen sowieso een Ajaxweekje om naar uit te kijken.

Er is overigens ook al doorgeloot voor de halve finales. Als Ajax van Vitesse wint, speelt het in de volgende ronde een uitwedstrijd. Daarmee wordt de winnaar van PSV - NAC ontlopen. 

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over PSV - Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >